Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Firmaet ble startet i 1946 av Torleif Johansen (1920 - 2010) i Andebu kommune. Han ble i dette året godkjent som muremester av Sandar kommune. Han ble utlært hos sin far Murmester Anker Johansen. De var 4 ansatte på dette tidspunkt og Torleif hadde til tider med sin kone Gunnvor-Elise med som håndlanger på jobb. Firmaet har bl.a. oppført kornsiloer for statens Kornforretning, Breidablikk kolonial og Kjøttforretning med frysanlegg. Det opprinnelige firmanavnet var: Mur og betong men har frem til 1980 skiftet navn og involverte i ledelsen flere ganger.

Deretter overtok Inge Solberg (svigersønn), Jan Johansen (sønn) og Yngvar Christensen i 1980. Trioen ble oppløst i løpet av 1980 årene og Inge Solberg tok over for fullt i 1990 med det nye navnet: Murerfirma Inge Solberg. Han hadde allerede da drevet alene en god stund.

 I 1998 ble firmaet gjort til AS og fikk pyntet litt på navnet i samme vending til: Murmester Inge Solberg AS. Inge hadde i 1996 bestått mesterprøven og kunne benytte tittelen murmester. Firmaet vokste og Inge hadde på det meste 7 ansatte, deriblant sønnen Thomas Solberg.

Thomas Solberg har vært ansatt i sin fars firma siden 1994 og tok over i 2009. Det blir tredje generasjon som driver firmaet videre. Firmaet endret navn til: Murmester Solberg AS. Thomas bestod mesterprøven i 2011 og bærer arven som murmester videre. I dag er vi 5 faste ansatte med lager/kontor i Kodal, Sandefjord kommune.

Over de siste årene har vi snevret inn vårt fagfelt og satser i stor grad på gulvavretting som vår nisje. Vi håper synliggjøre oss enda mer med vår erfaring og mange årig kompetanse, samt å heletiden utvikle og vedlikeholde oss på ny kunnskap. 

 

Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Logg inn